Zenélni naplementében a Corvin-tetőn
Te miért szereted Budapestet? 1.rész

lrm_export_454538441223927_20190311_002536234.jpeg

Ádám, Erzsébet-tér

“Hogy mit szeretek Budapestben? Hol is kezdjem? Bennem aztán igazán tökéletes interjúalanyt találtatok, nagyon szeretek itt élni! 

Nagyon szeretem Budapestben, hogy ilyen különleges az építészet és gyönyörű épületek vannak mindenhol. Szuper, hogy a belváros ilyen nagy és centralizált, de még nem túl felkapott és nincsen túlságosan tele. Tök jó, hogy a belvárosban sétálva simán össze lehet futni ismerősökkel az utcákon!

Ami szerintem különleges, hogy a magyar törvények miatt létrejöhettek olyan helyek, amire máshol nem nagyon láthatók példák, például a romkocsmák. Egyik kedvenc itteni élményem, hogy amikor a Bródy Sándor utcában laktam még, felfedeztem egy kocsmát, amit Keretnek hívtak. Igazából egy lakáskocsmáról van szó, amit egy pár a saját lakásában csináltatott, csak csengővel lehetett feljutni! Tök jó volt, mindig olyan érzésünk volt, mintha a mi kis saját helyünk lett volna. Nagyon könnyen lehetett új embereket megismerni, ha felmentél és jött egy új arc mindenki nyitottan és barátságosan bánt vele és törekedett rá, hogy megismerje. Kedvenc helyeim közé tartozik még a Dzzs bar és a Fekete kutya, tele különleges emberekkel, fantasztikus hangulattal.

Amit még nagyon szeretek, azok a budapesti fürdők! Havonta egyszer elmegyek egy fürdőbe, ez nálam egyfajta rituálé, általában a Királyba, ez is Budapest egyik olyan különlegessége, amit kár lenne kihagyni.

Régen amúgy a Corvin-tetőn is zenéltem néha, ez is egy olyan hangulatú emlék, amire mindig szívesen gondolok vissza, nem semmi érzés a naplementében, egy fullos budapesti kilátás mellett zenélni!”

Az interjúban említett helyek:

 

Te is Budapest rajongó vagy? Vedd fel velünk a kapcsolatot (explorebp.insta@gmail.com), ha szívesen mesélnél róla egy ehhez hasonló, kötetlen mini-interjú keretében! :)

Előző bejegyzés 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weexplorebudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4414682872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Explore Budapest

Budapest-rajongók blogja Budapest-rajongókkal

Friss topikok

  • arabok balrol: en viszont nem szeretem az itt dolgozo franciakat, sunyi kis trogerek (2019.04.10. 11:23) Franciásan élni...
süti beállítások módosítása