Franciásan élni...
Te miért szereted Budapestet? 6.rész

lrm_export_183600942880101_20190408_160255037.jpeg

Lucas Bordeaux-ból

„Tavaly nyáron indultunk el két barátommal és egy-egy hátizsákkal, hogy bejárjuk Közép-Kelet Európa legnagyobb városait. Már akkor is Budapest lett az abszolút kedvencem. Ezután amikor januárban egy vonzó állásajánlatot kaptam az egyik vállalat budapesti központjában, nem volt kérdés, hogy elfogadjam-e.

Ennek már három hónapja és egyre inkább otthon érzem magam Budapesten. Imádom a természetet és a sportolást, és itt a nyüzsgő városi élet és bulizás mellett erre is van lehetőség. Egyik kedvenc helyem a Normafa, de a Margitszigetre is gyakran kijárok futni.

Fantasztikus dolog Budapesten élni! Hogy mégis mi hiányzik a legjobban? A gasztronómia biztosan az elsők között van, Franciaországban sokkal többféle sajt kapható és a bor is nagyon fontos része a mindennapi étkezéseknek. Szerencsére ezen a téren kárpótol a magyar borok sokszínűsége, a kedvencem a Tokaji aszú és bordeaux-i révén a Villányi vörösborok.

Amikor a különbségekre gondolok, talán azt emelném ki, hogy a magyarok természete zárkózottabb, mint a franciáké, és az elején ehhez nem is volt könnyű hozzászoknom. Pár hónap elteltével azonban látom, hogy csak idő kellett, ma már a magyar kollégáim is teljesen befogadtak. A múltkor épp egy tejfakasztó bulira voltam hivatalos, amely számomra egy teljesen új élmény volt, nálunk nem létezik ez a tradíció. Kiváló alkalom volt, hogy közelebb kerüljek az itteni munkatársaimhoz és egyszerre betekintést nyerjek egy kicsit még jobban a kultúrába.

Az abszolút kedvencem Budapesten pedig kétségkívül a gyönyörű kilátás a Dunára. Egyszerűen megunhatatlan.”

 

Te is Budapest rajongó vagy? Vedd fel velünk a kapcsolatot (explorebp.insta@gmail.com), ha szívesen mesélnél róla egy ehhez hasonló, kötetlen mini-interjú keretében! :) 

Előző bejegyzés: itt

A bejegyzés trackback címe:

https://weexplorebudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7914748809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arabok balrol 2019.04.10. 11:23:33

en viszont nem szeretem az itt dolgozo franciakat, sunyi kis trogerek

Explore Budapest

Budapest-rajongók blogja Budapest-rajongókkal

Friss topikok

  • arabok balrol: en viszont nem szeretem az itt dolgozo franciakat, sunyi kis trogerek (2019.04.10. 11:23) Franciásan élni...
süti beállítások módosítása